Siv Jensen

 

Siv Jensen er partileder i Fremskrittspartiet og finansminister. Hun har i mange år vært en foregangskvinne innenfor politikken.

Jensen er en uredd kvinne som ikke er redd for tøffe debatter. Hun er et godt eksempel på at kvinner kan lykkes på det øverste nivået.

Oppvekst

Siv Jensen vokste opp i en familie der foreldrene hadde egne bedrifter. En periode drev familien en egen skobutikk i Oslo. Senere ble foreldre skilt, og moren startet en annen virksomhet. Jensen så tidlig viktigheten av et godt næringsliv, og ble nok preget av oppveksten i videre politisk arbeid.

Politisk talent

Siv Jensen involverte seg tidlig i politikken. Siv Jensen meldte seg inn i Unge Høyre mens hun fortsatt var elev på Marienlyst skole. Etter en tid bestemte hun seg for å forlate ungdomspartiet fordi hun ikke følte seg bekvem der. Det var moren som foreslo at Jensen skulle se nærmere på Fremskrittspartiet. I en alder av 18 år tok hun valget som skulle endre livet hennes for alltid. Da meldte hun seg inn i FRP.

Den første tiden

Jensen ble sett på som et politisk talent, og fikk raskt flere forskjellige verv i partiet. I løpet av kort tid fikk hun plass i styret i Oslo FRP. Siv Jensen hadde også viktige posisjoner i kommunepolitikk i de neste årene. Hun var blant annet gruppesekretær for FRP i bystyret. I 1997 var Jensen nominert på tredjeplass på FRP sin valgliste i Oslo. Partiet hadde på tidspunktet bare to representanter, og det var mye som tydet på at hun ikke skulle komme inn på Stortinget. Etter en god valgkamp fikk FRP et solid valgresultat, og tre representanter fra Oslo. Siv Jensen kunne da ta fatt på sin første av mange perioder i nasjonalforsamlingen.

Leder av FRP

I mange år ble Siv Jensen sett på som en av kandidatene til å ta over for Carl I. Hagen den dagen han skulle trekke seg. Når Carl I. Hagen besluttet å gi seg som formann var veien fri for Siv Jensen. I 2006 ble hun valgt som den nye formannen i Fremskrittspartiet. Dette markerte en ny tid i et parti som hadde hatt samme lederskikkelse i flere tiår. Siv Jensen markerte seg rask ved å føre partiet nærmere de andre borgerlige partiene. Det var liten tvil om at hun ønsket å få til et regjeringssamarbeid med disse partiene.

Ny finansminister

I 2013 ble det borgerlig flertall ved Stortingsvalget. Dette innebar at Jens Stoltenberg måtte gi seg som statsminister, og at Erna Solberg tok over hans jobb. Siv Jensen ble ny finansminister i den første Solberg-regjeringen. Mange var skeptiske til valget, men Jensen motbeviste alle fordommene. Hun viste seg som en kompetent finansminister med god kontroll på sitt fagområde.

Siv Jensen har alltid markert seg som en sterk kvinne med et eksepsjonelt talent for politikk. Hun har motbevist kritikerne gang på gang, og har hatt noen av de viktigste jobbene i norsk samfunnsliv. Jensen er et forbilde for mange unge kvinner som ønsker å nå langt i politikken.